INTERPELARE Adresată doamnei Carmen Daniela Dan, MINISTRU AL AFACERILOR INTERNE

PARLAMENTUL ROMÂNIEI

CAMERA DEPUTAŢILOR

Deputat Corneliu Ştefan

Circumscripţia electorală nr. 16 Dâmboviţa

Grupul Parlamentar PSD

Şedinţa Camerei Deputaţilor din data de 30.10.2017

 

 

 

 

INTERPELARE

Adresată doamnei Carmen Daniela Dan,

MINISTRU AL AFACERILOR INTERNE

Obiectul interpelării: Înfiinţare subunitate ISU în zona turistică Padina-Peştera din Bucegi

 

Doamnă ministru,

Vă aduc la cunoştinţă că, în ultimii ani, zona Padina-Peştera din Munţii Bucegi s-a dezvoltat considerabil. Există aici obiective turistice care atrag mii de vizitatori, indiferent de anotimp.

Numesc doar Peştera Ialomiţei, care a fost modernizată printr-un program european, şi mănăstirea cu acelaşi nume. De asemenea, din Padina-Peştera pornesc trasee spre Babele, Caraiman, Vârful Omu, Piatra Arsă, Dichiu, Moieciu-Bran etc.

În perimetrul Padina-Peştera, există hoteluri, pensiuni şi cabane turistice elegante. În plus, pe perioada verii, sute de turişti preferă să-şi petreacă vacanţa la cort, în spaţiile de campare.

Doamnă ministru,

În viitorul apropiat, platoul Padina-Peştera va fi transformat în staţiune turistică de interes naţional. Vor fi amenajate  pârtii de ski, telescaun, baze sportive etc.

În acest context, consider că este imperios necesar să se înfiinţeze în zona turistică Padina-Peştera o subunitate de pompieri, care să dispună şi de un echipaj SMURD. Numărul mare de oameni care vin la munte şi dezvoltarea bazei de cazare şi odihnă reprezintă un lucru bun, dar apar şi multe riscuri cu privire la producerea de incendii şi accidente grave.

Cele mai apropiate subunităţi de pompieri sunt cele de la Pucioasa, Fieni şi Sinaia, localităţi aflate la zeci de kilometri depărtare de Padina-Peştera. În cazul producerii unui incendiu spre exemplu, intervenţia va fi realizată cu întârziere, din cauza distanţei, dar şi din cauza problemelor ce pot apărea oricând pe un traseu montan.

Doamnă ministru,

Raportat la aspectele prezentate, vă rog să aveţi în vedere înfiinţarea unei subunităţi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cu sediul în zona montană Padina-Peştera. Precizez că funcţionează aici, cu eficienţă, puncte de lucru ale Poliţiei şi Jandarmeriei, iar apariţia unei structuri ISU ar completa echipele de intervenţii în Munţii Bucegi.

Solicit răspuns în scris.

   DATA                                                                        DEPUTAT

30.10.2017                                                                   Corneliu Ştefan

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *