INTERPELARE Adresată domnului Vasile-Daniel Suciu, MINISTRU AL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI ADMINISTRAŢIEI PUBLICE

PARLAMENTUL ROMÂNIEI

CAMERA DEPUTAŢILOR

 

Deputat Corneliu Ştefan

Circumscripţia electorală nr. 16 Dâmboviţa

Grupul Parlamentar PSD

 

 

 INTERPELARE

Adresată domnului Vasile-Daniel Suciu,

MINISTRU AL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI ADMINISTRAŢIEI PUBLICE

Obiectul interpelării: Introducerea la finanţare prin PNDL a proiectului “Modernizare, extindere şi dotare Şcoala Malu cu Flori”

 

Domnule ministru,

În România anului 2019, stat puternic racordat la cerinţele comunităţii europene, ţară în care noi, politicienii, luptăm pentru prosperitate, civilizaţie, confort, educaţie şi cultură, există încă, din păcate, numeroase enclave ale trecutului şi nepăsării. Locuri în care semeni de-ai noştri aşteaptă binele mult visat, fărâma de speranţă care să le inducă faptul că nu au fost uitaţi, că problemele lor au fost receptate şi rezolvate cu maximă atenţie.

La Malu cu Flori, în judeţul Dâmboviţa, acum, când ne pregătim pentru o nouă rundă a alegerilor europarlamentare, copiii nu au şcoală cu spaţii normale pentru desfăşurarea actului educativ în condiţii de confort şi eficienţă. De ani de zile, autorităţile şi cetăţenii din această comună au primit doar promisiuni că situaţia se va rezolva, dar nu s-a întâmplat nimic. În tot acest răstimp, elevii îşi desfăşoară cursurile în condiţii greu de descris, în două sau chiar mai multe schimburi, înghesuiţi în încăperi improprii. Se folosesc chiar şi holul şi cancelaria profesorilor pentru a putea face faţă, cât de cât, lipsei acute de spaţiu.

Domnule ministru,

Conform informaţiilor pe care le deţin, la Malu cu Flori funcţionează singura şcoală din mediul rural din România unde actul educativ se desfăşoară în astfel de condiţii dificile, nedemne pentru un stat european, pentru un stat care pune preţ pe educaţia copiilor noştri.

În 2017, a fost depusă la Ministerul pe care îl coordonaţi documentaţia necesară obţinerii de fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru modernizarea, extinderea şi dotarea Şcolii Malu cu Flori, dar nu s-a primit niciun răspuns favorabil.

La începutul acestui an, mai precis în data de 22 ianuarie 2019, a fost retransmisă Anexa 3, prin care Primăria Malu cu Flori a solicitat, din nou, introducerea la finanţare prin PNDL a acestui obiectiv de investiţie.

Având în vedere că este singura şcoală din comuna Malu cu Flori, vă rog, domnule ministru, să vă aplecaţi atenţia asupra acestui proiect şi să faceţi tot ce depinde de dumneavoastră pentru finanţarea lucrărilor de modernizare, extindere şi dotare a Şcoalii Malu cu Flori, din judeţul Dâmboviţa.

            Solicit răspuns în scris.

 

 

DEPUTAT

Corneliu Ştefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *